Meillä se ei ole nyt oikein onni myötä näiden näyttelyiden suhteen. Viimeksi Paneliassa vaihtui tuomari viimetipassa,enkä vienyt Aatua kehään,nyt suuren urheilumaailman tyyliin ollaan kilpailukiellossa.
Kaikki alkoi edellisiltana lenkkeillessä, kun vahingossa huomasin,että Aatun pissa oli punaista. Ensin epäilin näkökykyäni,mutta hetken päästä totesin verisen pissan olevan totista totta. Päässä liikkui jo ties mitä,mutta ajattelin odotella nyt kuitenkin seuraavaan aamuun.
Jotenkin sitten aamulla järkikulta kehotti ottamaan pissanäytteen,ja se olikin sitten näky. Minä yöpaita päällä rämmein pihalla öisen rankkasateen jälkeen nilkkoihin asti vedessä kippa kädessä,Aatu edellä paineli karkuun puskaa vaihtaen ,ihmetteli varmaan kun ei pissatakaan saa rauhassa. No-näyte näytti suht hyvältä,mutta vein sen silti tutkittavaksi,onneksi,verta oli runsaasti. Kaiken lisäksi eläinlääkärin aikaa ei Porin kokoisesta kaupungista saanut kuin loppuviikkoon.Loma-aika.Aatulla ei ollut senkummempaa hätää,ruoka maistui ,mutta omistajalla alkoi tökkiä tässävaiheessa.
Onneksi aika sitten saatiin,kiitos Oilin,Raumalle.
Sama show pissanäytteen kanssa uudelleen-ultraääni sitten kertoi ongelman. Eturauhanen siellä näytti toiselta reunaltaan vähän suurentuneen,myös lievää rakkulamuodostusta näytti olevan.Vähän vastaavaa kuin ihmisillä kysta,sanoi lääkäri.
Luojan kiitos ei löytynyt virtsakiviä eikä muutoksia missään sisäelimissä,kuten jo kauhuskenaarioon hahmottelin.Aatu sai hormonipiikin ja kilpailukiellon. Lääkäri myös varoitti,että koira saattaa olla hormonista johtuen vähän väsynyt,vähän flegmaattisen oloinen. Flegmaattinen göötti ? Sitä odotellessa...