..täyttää rakas Aatumme 8-v !  Tämä saa blogisihteerikön aivan nostalgisiin ajatuksiin.  Aivan kuin eilispäivän muistan päivän,kun ajelimme Vesilahdelta Poriin pikkuinen Aatu-pentunen mukana. Niin pieni,ja niin fiksu. Sisäsiisteys oli hyvin opittua, vahinkoja ei juuri sisälle sattunut eikä sen koomminkaan. Paikkoja ei tuhottu,kuten lukuisissa opuksissa väitettiin pentujen tekevän. Yksi kynnysmatto koki loppunsa ,siinä olikin kaikki. 

Helppoa kuin heinänteko oli kaikki siihen asti,kunnes alkoi muu koulutus. No tokojuttuja reenailtiin vähän omaksi iloksi ja koirulin iloksi. Sitten aloiteltiin agilityjutut,ja siinähän sitä sitten hakattinkin päätä seinään eräitä kertoja. Tuli tajuntaan,että tällä koiralla on oma tahto,isolla O kirjaimella. Mitenkään ohjaajanöyrä koiranen ei tämä yksilö ollutkaan. Höysteenä vielä ohjaaja,joka ei ollut koskaan ennen agi-hallilla käynytkään. Nopeutta kun löytyi koiralta kyllä,mutta ohjaajan olisi ehkä pitänyt paremmin perehtyä aiheeseen. 

Näyttelykoulutuskin aloitettiin, ja siinä sitten koettiinkin lukuisia ilon kyyneleitä. Päälimmäisenä juniori-iässä Aatu saavutti juniorivoittaja-tittelin,ja sijoittui vielä paras uros -kisassa kolmanneksi jättäen monta hyvää mainettaniittänyttä koiraa taakseen. Siitä se sitten alkoikin,saavutettiin kahden maan valio-tittelit. Joskus tuli tosin lunta tupaan näissäkin karkeloissa,mutta sitähän se kaikki harrastustoiminta on. 

Paljon on muutakin mahtunut meidän kahdeksan vuotiseen matkaamme. On ystäväkoiria,joiden kanssa on tullut rehattua.

  

 on tutustuttu ihan pikkuisiin gööttisiin myös.. 

 

kunnes  Aatun elämän ehkä suurin mullistus tapahtui; yksi tällainen pikku.gööttinen muutti meille Aatun kaveriksi ;Oona tuli taloon.

..keskusteluja kaapin paikasta käytiin..

 ..eikä koskaan ole tarvinnut ihmisten olla huolissaan miten nämä keskenään kisailivat. Aatu isoveljen tapaan luovutti vaikka lelut suustaan ,kun niin halusi.  Ja kun ei halunnut,makasi lelun päällä niin,ettei toinen sitä saanut. Ei ärinää,ei murinaa. 

 Tällaisia kaikkia juttuja tuli mieleen tälläkertaa. Paljon on hyviä vuosia takana ja toivottavasti vielä paljon myös edessäpäin. Niin energinen,niin tyynen rauhallinen,valpas ,itsepäinen junttura sitä kaikkea ja paljon muuta . 

    ONNEA 8-v Aatulle ja kaikille sisaruksille ympäri Suomea !